Aprilspøken som ble alvor

Sjekk hva som startet som en aprilspøk og som i dag betegnes som en av de viktigste turistattraksjonene på Rjukan!

1.april 1939 skrev Rjukan Dagblad at det skulle bygges elevator til Gaustatoppen. Forbauselsen var stor både for avisen og befolkningen da det i 1953 kom oppslag om at det faktisk skulle bygges tunnel fra Svineroi til Gaustatoppen.

I utgangspunktet skulle banen bygges for å frakte turister til Gaustatoppen. Forsvaret var også interessert i adgang til toppen, men dette skulle ikke være til hinder for turisttrafikken.

Gaustatoppen skulle også bli hovedbase for fjernsynssendinger for hele Østlandet.

Permafrost ga store utfordringer

Å bygge en tunnel inne i Gaustatoppen var ingen enkel oppgave. Arbeidet startet i februar 1954 og var beregnet ferdig ved årsskiftet 1957/58. Før sommerferien 1957 fikk arbeiderne endelig gjennomslag i tunnelen. Overraskelsen var stor da arbeiderne kom tilbake fra sommerferien. Tunnelen hadde nemlig rast sammen. Grunnen var permafrost.

Etter de fikk gjennomslag i tunnelen, ble det en kraftig gjennomtrekk av mild luft. Tunnelen fungerte som en kjempemessig skorstein. Dermed smeltet en del av isen. Stein og løsmasser hoppet og spratt ned gjennom sjakten.

Det ble vurdert å stoppe hele anlegget etter kollapsen. Men heldigvis fortsatte arbeidet. Dog det tok over 52 år før Gaustabanen kunne brukes for turisttrafikk.

Den kalde krigen

Den kalde krigen forsterket seg under byggingen og derfor stoppet planene om å frakte turister til Gaustatoppen. NATO kom inn i bildet og finansierte hele prosjektet ved at Gaustatoppen skulle bli et sentralt punkt for radiolinjer til vest, nord, øst og sør. Norge, som NATO-medlem og med grense mot Sovjetunionen, lå strategisk plassert. Større krav til overvåkning og kommunikasjon krevde nye kommunikasjonssystemer. Gaustatoppen ble det naturlige kommunikasjonssenteret i Sør-Norge, med Gaustabanen som transportmiddel.

Turister til Gaustatoppen

Det var først i 2010 at planene om å frakte turister til Gaustatoppen ble realisert. Siden har Gaustabanen utviklet seg til å bli en av de mest besøkte attraksjonene på Rjukan, og vi er glade for at aprilspøken ble til alvor.

Gaustabanen kjører hver dag fra 11. februar og ut mai*, samt hver dag i sommerhalvåret.

*med føreforbehold

www.gaustabanen.no

Kilde: Helge Songe

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.