En vel bevart hemmelighet, som nå har åpnet som hotell

Rjukan Admini Foto: Hans-Dieter Fleger

Rjukan Admini har for de fleste vært en vel bevart hemmelighet. Få har kommet bak dørene på denne herskaps villaen. Visste du at i fjor sommer åpnet Rjukan Admini som hotell, så nå kan du både overnatte her, ha selskap her eller arbeidsmøter og små konferanser! 

Rjukan Admini ble reist av Norsk Hydro`s grunnlegger Sam Eyde i 1908. Han trengte en praktvilla for å overbevise de store investorene om sine planer. Det klarte han. Norsk Hydro ble etablert og Rjukan Admini var frem til 2015 Norsk Hydro’s representasjonsbolig.

Bygningen er tegnet av Thorvald Astrup i 1908, en av datidens fremste arkitekter, og regnes i dag for å være en av de vakreste trebygninger i jugend stil som finnes her i landet.

Kongelige gjester

Tidligere var det kun spesielt inviterte som fikk bo på Rjukan Admini.

Blant annet har kongelige gjester bodd på Admini når de har besøkt Rjukan. Kong Haakon bodde her da han åpnet Rjukanbanen i 1909, Kong Olav overnattet her mens han ennå var Kronprins. 

Sjahen av Iran og Farah Diba besøkte Rjukan i 1961 og bodde på Admini. Også Dronning Margrethe av Danmark og Dronning Sonja har flere ganger overnattet på Rjukan Admini etter fjellturer på Hardangervidda.

Rjukan Admini Hotel

Rjukan Admini er nå i privat eie og er åpnet for overnatting. Her er det perfekte sted for overnatting i vakre rom, samt holde selskaper, møter, kurs, forretningsmiddager og kollegiale sammenkomster.  

Rjukan Admini Hotel har 15 rom, dobbeltrom og enkeltrom. Nå kan altså DU bo som de kongelige.

Den staselige bygningen ligger lunt og tilbaketrukket til i den vakre Adminiparken med kort gangavstand til sentrum av Rjukan. Her kan du senke skuldrene og la deg omfange av den spesielle atmosfæren som råder. 

Ved å overnatte på Rjukan Admini Hotel får du den kjente industrihistorien om Rjukan tett innpå deg, og bygningen i seg selv er en severdighet.

Historisk pakke

Bo på Rjukan Admini Hotel, besøk Norsk Industriarbeidermuseum og Krossobanen så har du fått opplevd et lite stykke verdenshistorie på kun 2 dager.

Kun kr 2600,- for 2 personer.

Les mer om pakken "Bo som kongelige og føl Rjukans historie på kroppen" her.

Se video fra Rjukan Admini Hotel her:

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.