Lokalproduserte og håndlagde treski

Visste du at det finnes en kar på Gaustablikk som lager treski på bestilling, både til dekorasjon og eget bruk? 

Jobben som skiinstruktør ga ideen

Trevor Dowe har jobbet som skiinstruktør og hadde med seg grupper til fjells, og det var da ideen om å lage ski kom. De visste at en bredere treski ville ta seg bedre frem i høysnø.

Som sagt så gjort, Trevor innhentet informasjon fra ulike hold og startet produksjonen. Han lager alt fra bunnen av; treskien, vidjebindingen og til og med lurken ( staven ) lager han selv. Hvis du vil ha med deg en liten ” styrkedrikk ” på tur velger du lurken med innebygd rom til det.

Ski av ulike tresorter

Trevor forteller at det kan brukes ulike tresorter for ulike temperaturer. For eksempel er bjørk best på kald snø, mens lønn er best på varmere snø. Det ble også laget treski av alm og disse skiene ble ofte veldig glatte. Det ble sagt at fanden stod bak og regulerte farta.  

I gamle dager brukte man gjerne egne søndagsski som var litt finere enn de man ville bruke til vanlig bruk. Skiene som bestilles i dag er laget av ask.

Bestille ski til dekorasjon eller eget bruk

Hos Trevor kan du få bestilt flotte miniski med rosemaling som tar seg meget fint ut på veggen, men du kan også bestille ski og stav som du kan bruke i terreng. Da fester du rett og slett en rottefellabinding på selv, smører skia og vips kan du legge ut på tur slik som Sondre Norheim gjorde i gamle dager.

Den flotte rosemalingen er det Gro Runnekås som tar seg av.

Skulle du ønske å bestille ski og lurk til eget bruk eller som dekorasjon, så ta kontakt med Trevor Dowe. www.dowe-ski.com. Rjukan Turistkontor har også noen til salgs. 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.