Pilegrimsvandring i Tinn

Visste du at du i Tinn kan bli med på pilegrimsvandringen «Kvite Kyrkjer»? Gå på egenhånd eller bli med på det årlige arrangementet

Etter inspirasjon fra Cinque Terre-vandringene ved Liguriakysten i Italia, har kirken i Tinn tatt initiativ til en pilegrimsvandring fra bygd til bygd rundt Tinnsjøen.

Kvite Kyrkjer

Hver bygd har en vakker hvit trekirke, så derfor ble det naturlig å vandre fra kirke til kirke.

Austbygde kirke, Atrå kirke, Mæl kirke, Dal kirke, Gransherad kirke og Hovin kirke ligger som perler på en snor rundt Tinnsjøen. Mennesker har i over tusen år vandret til kirken, og her i Tinn har vi flere gamle kirkeveier som går over åsene. 

En pilegrim vandrer mot et hellig mål. For noen har målet vært å komme frem, og for andre har veien vært deres mål. Det å sette den ene foten foran den andre, la tankene hvile, ha fokus på å finne frem, kjenne på slitenhet, stille tørst og sult. Dette kan være kjærkommen frihet fra krevende tanker og vanskelige livssituasjoner.

Årlig arrangement

I 2015 ble første tur fra Austbygde kirke til Atrå kirke gjennomført. I 2016 gikk etappen fra Atrå til Mæl. 20. mai 2017 venter etappen fra Mæl til Dal, og Dal til Gransherad kirke 17.september 2017.

Gå på egenhånd

Vandringen kan imidlertid fint gås på egenhånd. På turistkontoret på Rjukan, kan en få kjøpt et pilegrimspass for kr 50,- og selv klippe med orienteringsklipperen du finner underveis.

Turene går på fine grusveier, hogstveier og mindre stier med vakker utsikt over gård og grend, spektakulære Tinnsjøen og ikke minst på gamle kirkeveier med fine broer og gamle veiemner. 

Se filmen fra vandringen 2016:

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish and tellUsPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.